Jumta konstrukcija un to izveide



Jumta konstrukcijas privātmājām

Privātmājām lieto šādu tehnoloģiju, kad kokmateriāli tiek savienoti kopā ar metāla plāksnēm. Šādu metodi ļoti plaši pielieto dzīvojamo māju būvniecībā. Šādi var daudz ātrāk un lētāk uzstādīt jumtu privātmājai. Tai paša laikā ir gandrīz neierobežota konstrukciju daudzveidība.

jumta konstrukcija

Pēdējā laikā ļoti daudz ir pasūtījumi izstrādāt privātmājas tieši no koka materiāliem. Koks kā materiāls ir daudz dzīvāks tieši tādēļ koka mājas ir tik iecienītas. Kā arī būvniecības izmaksas ir daudz zemākas. Koks kā būvniecības materiāls ir viens no senākajiem būvmateriāliem. Agrāk šis materiāls bija pieprasīts un arī mūsdienās tas aizvien ir pietiekoši populārs. Tas ir ļoti pateicīgs materiāls ar daudzpusīgu pielietojumu. No koka materiāliem var izgatavot sākot ar nelielu ēku līdz ievērojamām celtnēm.

Mūsdienās tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu kā rezultātā ir iespēja izgatavot jumtu konstrukcijas, kuras ir daudz drošākas un arī ugunsizturīgākas. Koks ēkai piešķir lielāku mājīguma sajūtu, ko patiesībā daudzi cilvēki arī novērtē.

Jumta konstrukciju shēmas

jumta konstrukcijas shēma